Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Általános Szerződési Feltételek, szolgáltatások

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni a Docuversum webáruházának, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetértesz, és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

 

Böngészés, tájékozódás 

A webáruházban tájékozódás, böngészés során nem szükséges a vásárlói felületre regisztrálni, személyes adatokat megadni. Az aukciós oldalon a regisztráció kötelező.

 

Árak 

A feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak. 

Az árak az esetleges szállítási költséget nem tartalmazzák, a szállítási költség a Magyar Posta mindenkor esedékes díjszabása szerint kerül elszámolásra.

 

A vásárlás folyamata 

A vásárláshoz nem szükséges a regisztráció, de ajánlott, mivel a hírleveleket és későbbiekben kedvezményeket csak így kaphat.

 

Regisztráció: Belépés-(Új vásárlók) Fiók létrehozása.

 A közölt adatokat az Ön hozzájárulása, előzetes jóváhagyása alapján és kizárólag a vásárlási szerződés teljesítése érdekében vesszük igénybe. A regisztrációra válaszul ügyfeleink automatikus e-mail üzenetet kapnak, ahol a linkre kattintva megerősíthetik regisztrációjukat. Ezt követően saját felhasználónevükkel és jelszavukkal megkezdhetik a vásárlást.

 

Keresés az áruházban 

A keresett termék gyors megtalálását egyrészt a baloldalon található, témakörök szerinti menü, másrészt gyors- és részletes kereső segíti.

 

Kiválasztott árucikkek kosárba gyűjtése 

Amennyiben megtalálta a keresett tételt/tételeket, a leírásánál található "Kosár" gombra kattintva vásárláshoz kosárba gyűjtheti ezeket.

 

Kosár tartalmának ellenőrzése, módosítása, jóváhagyása 

A "Kosár" gombra kattintva a vásárlás során összegyűjtött árucikkek listázva, bruttó árakkal együtt, összesítve megtekinthetőek. Itt ellenőrizhetik, hogy minden keresett tételt betettek-e a kosárba. Ha nem, visszatérhetnek, és folytathatják a vásárlást. Ha szükséges, törölhetnek a kiválasztott áruk közül. Ha mindent rendben lévőnek találnak, jóváhagyják a kosár tartalmát és továbbléphetnek a fizetési mód kiválasztásához.

 

Fizetés

Ügyfeleink a vásárlási folyamat során kiválaszthatják a számukra megfelelő  bankkártyával***, PayPal-al történő fizetési módot. 

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. 

A Barion bankkártyás fizetés segítségével gyorsan, biztonságosan és kényelmesen intézheted az online vásárlást. A Barion bankkártyás fizetéssel egyszerűen kiegyenlítheted a termékek ellenértékét a Barion fizetőoldalán, melyről azonnali visszaigazolást kap Webáruházunk.

Barion bankkártyás fizetési mód igénybevételével a megrendelt termékeket a megrendelési folyamat végén azonnal kifizetheted. A fizetés során minden olyan bankkártyát használhatsz, amelynél a kibocsátó bank engedélyezte az online fizetés lehetőségét. Kártyaadataidnak biztonságát a Barion PCI DSS titkosítással ellátott fizetőoldala biztosítja. A vásárlás véglegesítése után e-mailben is visszaigazoljuk a fizetés eredményét, illetve elküldjük az úgynevezett tranzakció azonosítót. Ez a szám azonosítja a bank felé a bankkártyás fizetést.

A Barion bankkártyás fizetés menete:

Ha a termék megrendelésének folyamata során a ”Fizetési mód” menüpontban a bankkártyás fizetési opciót választottad, a ”Megrendelem” gombra kattintást követően Webáruházunk átirányít a Barion biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol megadhatod a kártyaadatokat.

A fizetés során a bank néhány másodperc alatt ellenőrzi a megadott adatokat, majd a fizetést követően a Barion oldala visszairányít a weboldalunkra, ahol a tranzakció eredményéről automatikus visszaigazolást kapsz.

Online bankkártyás fizetés esetén a megrendelés átvétele csak a sikeres fizetés után lehetséges.

 

*** Amennyiben bármi a mi hibánkból a vásárlás teljesítését meghiúsítaná, természetesen a kifizetett összeget számlájára visszautaljuk, illetve megtérítjük.

 

 

POSTAI ÚTON - ajánlott küldeményként

 

 

Vásárlás véglegesítése 

Miután a jóváhagyott kosártartalomhoz hozzárendelte a fizetési és kézbesítési módot, megjelenítésre kerül az összes vásárolni kívánt tétel és a teljes fizetendő összeg. Amennyiben mindent rendben lévőnek talál, továbbítsa ügyfélszolgálatunk részére.

 

A beérkezett vásárlás visszaigazolása 

A vásárlást követően a vevő egy automatikus e-mailt kap. Amennyiben – esetleges rendszerhiba miatt - ez nem történne meg, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, info@docuversum.hu hogy a hibát elháríthassuk, segíthessünk.

 

Megrendelések teljesítési ideje:

 

A rendelések várható szállítási ideje maximum 5 munkanap. 

A folyamatban lévő megrendelések állapotáról  e-mailben/ telefonon tud tájékozódni, az üzemeltetői adatoknál található elérhetőségeken.


Belföldi szállítás, kézbesítés

A fizetési mód után a szállítási mód kiválasztásához léphetnek tovább. A megrendelések a Magyar Posta Zrt. - vel, ajánlott küldeményként kerülnek elküldésre.

 

ÜZEMELTETŐI ADATOK:

Név:  Tóth Zsuzsa e.v. (továbbiakban: Docuversum)

Székhely és levelezési cím: 1192 Budapest Laczfy köz 1.

Adószám: 56490356-1-43 

Nyilvántartási száma: 55139137

Számlavezető pénzintézet:  OTP Bank Nyrt.

Számlaszám: 11719001-22475011

E-mail cím: info@docuversum.hu

Telefonszám: +36 70 609 9985

Adatkezelési tájékoztató
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

A Docuversum számára kiemelt fontosságú cél a Felhasználók által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, az információs önrendelkezési jogának biztosítása. A Docuversum elkötelezi magát a Felhasználók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a Felhasználók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. A Docuversum a Felhasználók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Az általad látogatott https://docuversum.hu internetes oldalt (a továbbiakban: honlap) az Docuversum (székhely: 1192, Budapest, Laczfy köz 1, nyilvántartási szám: 55139137, adószám: 56490356-1-43) a továbbiakban: (Adatkezelő) üzemelteti.

 

A Szolgáltató, illetőleg Adatkezelő csomagküldő, internetes kiskereskedelmi tevékenységet végez, amely tevékenységek során személyes adatokat kezel.

 

Amennyiben az általad látogatott https://docuversum.hu internetes oldal használata során kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével, vagy egyéb módon személyes adatokat (név, levelezési cím, e-mail cím, telefonszám, faxszám) adsz meg, hozzájárulásodat adod adataidnak meghatározott célból történő kezeléséhez, valamint harmadik személyek részére történő átadásához, úgy az adatkezeléssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.

 

Adatkezelő mindazon természetes személyek személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, akik a fentiek értelmében személyes adatot adtak meg Adatkezelő részére, és gondoskodik az adatok biztonságáról, kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések érvényre juttatásához szükségesek.

 

Adatkezelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelet (Általános Adatvédelmi Rendelet vagy GDRP), továbbá a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) rendelkezéseit.

 

Adatkezelő a tudomására jutott személyes adatok feldolgozása és kezelése során maradéktalanul betartja a fentieken kívül az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) rendelkezéseit is, és az interneten keresztül megadott valamennyi személyes adatot ugyanolyan biztonsági fokú védelemmel kezeli, mint az egyéb úton (e-mail, fax, postai levelezési címen) rendelkezésére bocsátott adatokat.

 

 

Értelmező rendelkezések

 

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja.

 

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi.

 

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

 

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható azonosítható adat, az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító több tényező alapján azonosítható.

 

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

 

Adatkezelő tudomására jutott személyes adatokat védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából eredő hozzáférhetetlenné válás ellen.

 

Kérelmedre Adatkezelő tájékoztatást ad személyes adataid kezeléséről, továbbá bármikor kérheted a személyes adataidnak helyesbítését, valamint a személyes adataidnak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Adatkezelő a törlés helyett zárolja a személyes adataidat, ha kifejezetten ezt kéred, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a jogos érdekedet.

 

Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

 

Az adatkezelésre csak akkor kerülhet sor, ha az érintett egyértelmű megerősítő cselekedettel, például írásbeli – ideértve az elektronikus úton tett –, vagy szóbeli nyilatkozattal önkéntes, konkrét, tájékoztatáson alapuló és egyértelmű hozzájárulását adja a természetes személyt érintő személyes adatok kezeléséhez.

 

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték.

 

Adatkezelő a Személyes adatokat a jóhiszeműség és a tisztesség és átláthatóság elveinek, valamint a hatályos jogszabályok és jelen Tájékoztatóban rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

 

A felvett adatokat bizalmasan kezeljük, azokat kizárólag az általunk végzett tevékenységgel összefüggésben használjuk fel. A megadott adatokat harmadik fél részére semmilyen formában nem adjuk ki, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, például futárszolgálat, aki a Docuversum-tól kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni).

 

A honlapon a személyes adatok, vagy bármilyen egyéb adat megadása minden esetben önkéntes. A hozzájárulást a Felhasználó a regisztrációs űrlapon lévő adatok megadását, jelen adatvédelmi szabályzat előzetes megismerését követően történő kifejezett elfogadásával – az erre vonatkozó jelölőnégyzet kipipálásával – adja meg, valamint hozzájárul, hogy az általa megadott személyes adatait Adatkezelő a szolgáltatás jellege által meghatározott célból és ideig nyilvántartsa, kezelje és felhasználja.

 

A Felhasználó feltétlen felelősséget vállal azért, hogy a regisztrációs űrlap kitöltésével önkéntesen és megfelelő tájékoztatás birtokában hajtotta végre. Adatkezelőnek nem áll módjában a közölt adatok valódiságának ellenőrzése, hogy azokat valóban a Felhasználó szolgáltatta-e ki. A megadott Személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Az Adatkezelő az ilyen jellegű esetleges visszaélésekért, illetve az azokból eredő bármilyen jellegű közvetett vagy közvetlen károkért nem vállal felelősséget.

 

 

Adatkezelés célja

 

Adatkezelő adatkezelésének célja, hogy a Felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, a Honlapon keresztül történő termékvásárlás során a megrendelés teljesítés megfelelőségének dokumentálása, ellenőrzése, a számlázás lehetővé tétele, a létrejött szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása, ügyfélszolgálati feladatokkal kapcsolatban (például elégedettségi felmérés, termékértékelés) és hírlevél, vagy egyéb releváns információk küldése érdekében tárolja.

 

Adatkezelő a megadott személyes adatokat a fent meghatározott céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel.

 

 

Az adatkezelés jogalapja

 

A Felhasználó hozzájárulása a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló (EU) 2016/679 rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.) 13/A. § (3) bekezdése alapján alapul.

 

 

A kezelt adatok köre

 

A Felhasználó vezetékneve, keresztneve, e-mail címe, telefonszáma, levelezési posta címe, vásárolt termék típusa és vásárlás időpontja.

 

 

Az adatkezelés időtartama

 

Az Adatkezelő az adatokat az Info tv. 15. § (3) bekezdés értelmében minimum 5 évig, köteles őrizni.

 

Az Adatkezelő az általa kezelt személyes adatok tekintetében köteles:

 

-az adatkezelés időtartama alatt az adatok biztonságos tárolására, az időtartam lejártával az adatállomány törlésére, fizikai megsemmisítésére szükségesnek tartott intézkedéseket megtenni,

-óvni az adatokat a jogosulatlan hozzáférés, az adatok illetéktelen megváltoztatása ellen,

-gondoskodni arról, hogy az adatvédelmi tájékoztató rendelkezéseit az irányításuk alatt dolgozók megismerjék és betartsák, illetve azt folyamatosan ellenőrizzék,

-az iratokat és a munkavégzéshez szükséges segédleteket munkaidőn túl – lehetőleg- zárható lemez- vagy páncélszekrényben, illetve – legalább – biztonsági zárral ellátott fiókban, szekrényben kell tárolni. Az íróasztalokon a munkaidő lejártát követően személyes adatokat tartalmazó iratok tárolása tilos.

 

A személyes adatok automatizált feldolgozása során az Adatkezelő köteles további intézkedésekkel biztosítania jogosulatlan adatbevitel megakadályozását:

 

-az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását,

-annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják,

-annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe,

-a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

 

Az érintett személyes adata nem törölhető, ha az adatkezelést jogszabály írja elő. (Így például ha a szerződéses jogviszonyban számla kibocsátására kerül sor, a számlán szereplő adatok a számviteli- és adójogszabályokban meghatározott határidőkig tarthatók nyilván).

 

 

Az adatokhoz való hozzáférés:

 

A kezelt személyes adatokhoz az Adatkezelőn kívül, kizárólag az Adatkezelő munkatársai, illetve az Adatkezelő szerződött partnerei kizárólag a szolgáltatás működéséhez szükséges mértékben férhetnek hozzá.

 

Felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a rendszer hatékony működésének érdekében, statisztikai, illetve információs céllal a kezelt adatokat összekapcsolja. Az összekapcsolt adatokat Adatkezelő harmadik személy részére semmilyen formában nem szolgáltatja ki, azok kizárólag az Adatkezelő munkatársai számára hozzáférhetőek. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat az Adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót tájékoztatni köteles, és ehhez előzetes hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy ezt követően hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

A Felhasználó nem járul hozzá személyes adatai nyilvánossá tételéhez.

 

Felhasználó az adatai kezeléséről, annak módjáról, tartalmáról, idejéről, helyéről, bármely az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről bármikor tájékoztatást kérhet Adatkezelőtől. Felhasználó a jelen hozzájárulást bármikor visszavonhatja.

A hozzájárulás visszavonása a regisztráció törlését jelenti, Felhasználó adatai Adatkezelő adatbázisából törlésre kerülnek. Hozzájárulás visszavonásához írjál az alábbi e-mail címre info@docuversum.hu. Adatkezelő a személyes adatot törli, ha az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy más hatóság elrendelte.

 

 

Sütik

 

Tájékoztatjuk, hogy a weboldal az Adatkezelő számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit használ az ismétlődő Felhasználó azonosítására, de a sütikben nem tárol személyes információt - például nevet vagy e-mail címet. A süti egy olyan kis adategyüttes, amelyet ez a webhely az Ön számítógépének merevlemezén tárol, és később onnan kiolvashat. A sütit más webhely nem képes elolvasni, csak az, amely a sütit elhelyezte. Az általános közhiedelemmel ellentétben a sütik nem használhatók fel kémkedésre vagy illetéktelen információszerzésre, hiszen a webszerverek csakis azokat az adatokat olvashatják fel a sütikből, amiket ők maguk írtak bele (tehát már eleve rendelkeztek vele, mert pl. a felhasználó megadta nekik, vagy mert nem is a felhasználóra vonatkozó adatról van szó).

 

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció, tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a Felhasználó saját böngészőjében

  • hogyan tudja letiltani a sütiket,
  • hogyan fogadhat el új sütiket,
  • hogyan adhat utasítást böngészőjének arra, hogy új sütiket állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb sütiket.

Amennyiben Felhasználó nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Webböngészőjét úgy is beállíthatod, hogy a böngészőprogram üzenettel tájékoztasson a sütik elhelyezésekor, vagy, hogy az megakadályozza a sütik elhelyezését. Ha nem engedélyezed a sütiket a  böngésződben, a weboldal akkor is teljes funkcionalitású marad.

 

 

Jogérvényesítési lehetőség

 

Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel kereshetők az Adatkezelő munkatársai is az info@docuversum.hu e-mail címen. A Felhasználó az adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: http://www.naih.hu) fordulhat.

 

A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre a Felhasználót tájékoztatják a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

 

 

Adatkezelő elérhetőségei:

Székhely: 1192 Budapest, Laczfy köz 1.

Képviselő: Tóth Zsuzsa ügyvezető

Telefon: +36 70 609 9985

E-mail cím: info@docuversum.hu